top of page
Ovaal.png

THE 
SAFE
SPACE

CLUB
.

Wij begrijpen de impact van seksueel geweld. Want wij zijn ervaringsdeskundigen.
 

Bijna de helft van alle vrouwen maakt in haar leven een vorm van seksueel geweld mee. 50% van de slachtoffers zoekt geen hulp.

Meestal door schaamte. The Safe Space Club weet deze slachtoffers wél te bereiken. Zodat ook zij de begeleiding krijgen die ze nodig hebben.

 

Want The Safe Space Club bestaat uit vrouwen die zelf seksueel geweld hebben meegemaakt. En dat maakt het zetten van de eerste stap naar hulp een stuk makkelijker.

 

Doneer nu en help The Safe Space Club.

Dankzij jouw bijdrage kunnen we nog meer slachtoffers van seksueel geweld helpen hun trauma te verwerken. Klik hier om te lezen hoe we dat doen. 

Wij begrijpen je schaamte
 

Heb je seksueel geweld meegemaakt?

We doen er alles aan om je te helpen op een manier die bij je past. In jouw tempo, op jouw voorwaarden. Wij kunnen je helpen.

Na seksueel geweld komt er veel op je af. Dat begrijpen wij. Misschien voel je je schuldig, of angstig. Misschien schaam je je. Bij de Safe Space Club hoef je niets uit te leggen. Je mag alles vragen, maar hoeft nergens op te antwoorden.

 

Iedereen is welkom bij The Safe Space Club. Heb je behoefte aan een luisterend oor?

Wil je vooral praktische informatie? Vind je het fijn dat iemand meegaat naar de politie, of naar de dokter? Alles kan. Niets moet. Samen zetten we op een rijtje wat je kunt doen om trauma te verwerken. Op een manier die bij jou past.

Sara Alaoui

Oprichter The Safe Space Club

Sara Alaoui weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het kan zijn om hulp te zoeken nadat je seksueel geweld hebt meegemaakt. Instanties zijn vaak zakelijk en kil, wat de drempel naar hulp nog hoger maakt. Daarom richtte ze The Safe Space Club op: waar ervaringsdeskundige hulpverleners je op een warme, begripvolle manier naar hulp begeleiden.

1636399170421.jpeg

“Ik heb heel lang gedacht dat ik gek was. Dat alles wat ik meemaakte mijn eigen schuld was. Ik durfde niet eens in therapie, want ik was bang dat de therapeut zou zeggen dat wat ik dacht en voelde niet normaal was.
Toen ben ik zelf gaan zoeken naar informatie. Waarom voel ik me zoals ik me voel? Alle informatie die er over de gevolgen van seksueel geweld te vinden was, heb ik gelezen. Dankzij die informatie viel het kwartje: ík hoefde me niet te schamen of schuldig te voelen, de dader moest zich schamen voor wat ‘ie gedaan heeft. Pas toen kon ik de stap naar therapie zetten.


Ik heb de Safe Space Club opgericht om met mijn ervaringen andere vrouwen te kunnen helpen. Om ervoor te zorgen dat ook zij de stap zetten om hun trauma te verwerken. Ik weet uit ervaring wat de impact van seksueel geweld op een mensenleven kan zijn. En ik weet ook dat je dat trauma een plek kunt geven. Dat gun ik iedereen.”

bottom of page